dig it

Upprrrrivande tanke: för varje fantastisk film och varje underbar tv-serie, med massa fantastiska karaktärer och skådespelare och manus, så finns det ännu mer som aldrig kommer ses av någon annan än de som en gång valde att klippa bort det. Om jag får något att säga om saken borde framtidens DVD-extramaterial minst innehålla följande:

¤ allt råmaterial efter första klippningen.

¤ kommentarspår av (enskilt eller sammanställda enligt följande former; a+b, a+c, a+d, a+e, a+h, b+f, alt. egen passande kombination);
a) regissör
b) skådespelare (plural)
c) manusförfattare
d) ljussättare
e) scenograf/rekvisita/smink/garderob
f) statister! (jajamän!)
g) producenter
h) second/alt. unit regissörer/övrig alt. unit

¤ castingvideos och filmade repetitioner

¤ behind the scenes

Ja. Kort sagt; det skola vara så mycket nördigt jonk på extradiscen att jag må förstöra min favoritfilm så mycket det bara går med faktaöverdos och material icke värdig färdig produktion om jag så önskar.

Vad som dock blir totalt bannlyst från DVD-extramaterialet när Elin är SUPEME LEADER OF THE WORLD är:

¤ spel, VEM SPELAR SPEL MED DVD-FJÄRRKONTROLLEN? I ASK YOU!

¤ "theatrical trailers", ett annat ord för "lågbudget-DVD". Fair enough, vi kan inte alla producera filmer värdiga 4-disc special extended director's cut collector's NERD edition, men varför skulle man vilja se trailern för filmen man precis köpt på DVD? Eller trailern för andra filmer. Trailers ska bli bra, enligt bilaga 1, eller DÖ.

¤ gömda saker. Kul när man hittar dem, men annars bara elaka.

¤ "featurettes". Annat ord för "två sekunders extramaterial fult ihopklippt med en osmaklig låt över all dialog". Se listan med extramaterial som bör ersätta detta gräsliga påfund.


Ovanstående pseudomanifest erkänner att genres som tecknade filmer och filmer som helt eller i högre grad består av animation ej kan appliceras till dess lagar & bestämmelser. Sådana produktioner brukar å andra sidan ha det tillräckligt fett för att koka ihop skapliga extramaterial som det är.



Lite Stanley (Shia LaBeouf) och Hector (Khleo Thomas) från Holes som uppmuntran!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(Bilaga 1: Trailers - get changin' or get the hell outa 'ere
En 4-stegsguide till en Elin-certifierad trailer.

Steg 1: sluta ljug. F.ex. klipp inte ihop scener till något de inte är.

Steg 2: genrebestäm filmen genom trailen korrekt. Dvs, sluta få alla filmer med en större budget att se ut som ZOMG ACTION med snabbt ihopklippande av annars actionbefriade scener.

Steg 3: berätta för jisse nam inte hela handlingen i 30-sekunderstrailern. "Jaha, nu behöver jag inte se den filmen" är inte en bra reaktion på en trailer.

Steg 4: släng din gamla trailer i soptunnan och lägg en extra dag på att spela in nytt material som på ett lustigt och sanningsenligt vis återspeglar humöret och stämningen i din film. Eller klipp ihop material du redan har, men håll fast vid biten rörande sanning och återspegling.)


Nästa veckas översittarhörna kommer beröra packetering. Tills dess en väldigt god natt, godnatt!


Kommentarer
Postat av: ALy flamingoen

trailers i dvd - det var så jag först hörde talas om bleeder som är en bra film. så jag kan inte helt hata dem.



de gömda sakerna är lätta att hitta om man sätter dvd i datorn tex i real player för där kan man få upp kapitellistan vid sidan och gå igenom alla och hitta det.

2008-07-15 @ 21:45:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0